Всъщност с какво предназначение се използват мотофрезите?

Всъщност с какво предназначение се използват мотофрезите?

Всъщност с какво предназначение се използват мотофрезите?

Мотофрези наричани още мотокултиватори са машини за обработване на земеделска земя , които се използват за разрохкване на вече изорана почва. Този процес е познат също като фрезоване с него в действителност останалите големи буци се дробят на доста по-малки такива . Сега мотофрези са приложими едновременно в огромни земеделски площи , така и в домашни градини и дворови пространства. В следващите редове текста ще изложим най-същностното за техния избор и характерните детайли на функционалните модели от необходимата ви продуктова гама . В допълнение , ще бъдат изнесени същинските компоненти, които е необходимо да се вземат под око купувайки си добри и подходящи мотофрези.

При какви потребности са идеални малки модели мотофрези

Такива са мотофрези, чиято работна ширина попада в границите между 30 и 40 см. Площите , на които в повечето ситуации се прилагат малките мотофрези, са алеи с цветя , алеи с цветя и места със насадени малки дръвчета. В продажба са разпространени стоки от тази група с електрически и двутактови двигатели.

При какви условия е по-удачно да използвате големи мотофрези

Разпространеното наименование на фрезата, типична за тази група , е мотоблок. Мотофреза, поддържаща функционална ширина е над 100 см. В тази група мотофрези е възможно да бъдат прикачени още инвентари , като например плуг за оране или пък ремарке.

Разновидности от мотофрези 1
Разновидности от мотофрези

Най-продаваните между масовия потребител средни мотофрези

Най-широко използваната сред активните ползватели група. Кое по-точно трябва да знаете за групата ? Средната група мотофрези са с функционална ширина от 90 до 100 см. Те функционират с по-голяма мощност в сравнение с малките видове и идеално са използвани за култивиране на по-широки като площ обработваеми земи и земи .

В какви ситуации да предпочетем мотофрези – работещи с двигател с вътрешно горене

Множество уреди , задействащи се от двигател с вътрешно горене, пък се употребяват за по-просторни земни площи . Липсата на нужда от свързващ кабел при този вид довежда и до лишаване от пространствените ограничения по тяхната работа . Купувайки мотофрезa с двигател с вътрешно горене, пред вас се открива шанс за прикачване на прибавъчен инвентар, примерно помпа за пръскане, плуг, браздир, картофовадачи и т.н.

Критерии преди да пристъпите към избор на мотофреза

Съществуват няколко главни нива , на които е полезно да отделите внимание избирайки уред от категория „Мотофреза“. От тези фактори са големината на обработваемата територия, която ще се обработва , както и дали имате инвентар към уреда . Запознайте се с най-съществената представа от знания обвързана с тези характеристики:

– големина на обработваемата земя – фактически квадратурата на земеделската площ е едно от началните детайли , които се вземат под око закупувайки мотофреза. Несъмнено е значимо дали ще си служите с мотофрезата просто в дворното място и своята градини или пък тя ви трябва и за още по-големи като квадратура земеделски земи . В първоначалния вариант имате възможността да си позволите да подберете мотофреза притежаваща по-малка мощност и работна ширина, а във вторият трябва устройството да спада към по-високите равнища. Най-често големите мотофрези умеят оптимално резултатно и ефективно да вършат функционалността на по-малките такива, но противоположният процес е трудно постижим .

– разполагане с инвентар – поставянето на инвентар към мотофрезата е следващ детайл , на който е добре да се спрете . По принцип малките мотофрези и типовете с електрически двигател не са пригодни за допълнителен прикачен инвентар, а са ограничени главно в разрохкването на земята. Ако желаете към вашата нова мотофреза да закачите плуг за оране, ремарке и т.н., закупете тип, с опция да ви предостави този тип опция. Това са по-мощните мотофрези или мотоблоци. Разберете дали към въпросния модел има опция да се прибавя инвентар.

– брой скорости – не от маловажна важност са и , броят скорости, налични в уредът, също е от завидно значение за резултатността на работата ви с него. Ако боравите с мотофрезата за поредица от видове дейности , следователно ви даваме съвет да заложите на уред с повече скорости. Малките скорости ще ви позволят например да извършвате бразденето по-прецизно , също така да транспортирате своята земеделска реколта.

Голямо разнообразие от мотофрези 2
Голямо разнообразие от мотофрези

Модели мотофрези според функционалната им ширина

Вземайки работната ширина като предпоставка , сте способни да получите представа още по-кристално и точно коя мотофреза е удачна за нуждите и изискванията ви . На база на тази идея можем да разграничим три типа мотофрези – малки, средни и големи. Запознайте се с информация относно детайлите и отличителните характеристики на всяка една от споменатите видове мотофрези:

Изберете от нашите мотофрези 3
Изберете от нашите мотофрези

Мотофрези и разнообразие от предложения за поддръжка и обзавеждане

Не пропускайте възможността да потърсите и още раздели в сайта ни като:

резачки
винтоверт
ъглошлайф
перфоратор
гедоре
помпи за вода
хидрофор
водоструйка
косачки
циркуляр
Моторна коса

Видове мотофрези 4
Видове мотофрези
Изберете нашите  мотофрези 5
Изберете нашите мотофрези
Видове мотофрези 6
Видове мотофрези
Най-предпочитаните мотофрези 7
Най-предпочитаните мотофрези
Каталог мотофрези 8
Каталог мотофрези
Разнообразие от мотофрези 9
Разнообразие от мотофрези
Най-добрите мотофрези 10
Най-добрите мотофрези

При какви потребности са идеални малки модели мотофрези
При какви условия е по-удачно да използвате големи мотофрези
Най-продаваните между масовия потребител средни мотофрези
В какви ситуации да предпочетем мотофрези – работещи с двигател с вътрешно горене
Критерии преди да пристъпите към избор на мотофреза
Модели мотофрези според функционалната им ширина
Мотофрези и разнообразие от предложения за поддръжка и обзавеждане


Uncategorized

2 thoughts on “Всъщност с какво предназначение се използват мотофрезите?

  1. Изчетох статията с интерес. Поздравявам автора, изчерпателно и професионално подадена информация!Интереси неща открих в магазина е-shop-bg и то на много добри цени, на темата ъглошлайфи

Leave a Reply