Какво трябва да вземем под око относно различните типове автогуми съобразно параметрите на автомобила ви

Какво трябва да вземем под око относно различните типове автогуми съобразно параметрите на автомобила ви

Какво трябва да вземем под око относно различните типове автогуми съобразно параметрите на автомобила ви

Автогумите определено са между най-важните части за вашия автомобил. Вашите автогуми играят решаваща роля за придаването на максимално удобство и свобода при задвижването на колата , и гарантирането на сигурността , спрямо автогумите, както на човека зад волана , така и на всички околни . За да реализирате тези идеи обаче, е необходимо да заложите на изпитано точните автогуми. В тази статия ще ви информираме за основните фактори, които е добре да бъдат разгледани под внимание при взимането на решения в избора. Като допълнение, ще ви изброим няколко ефективни съвета нужни при следходните действия по поставяне, така че всичко да премине по доказано най-добрия и установен начин за вас.

Как да улучите съответстващите ви автогуми?

Трябва при намирането на автогуми да се вземат под око няколко значително важни съображения и качества. Тези фактори ще ви са от помощ да разберете кои са най-прилягащите и пасващи автогуми за вашето превозно средство . Те започват от размера и различните показатели на автогумите, и достигат до елементи като тяхната цена и предназначение . В следващите редове на статията ще ви се изясни това , което трябва ви се изясни за тези съображения , поемащи главна роля в процеса на покупката.

# Основни критерии , които да вземе предвид в избора на автогуми

Размер – размерът безспорно е една от първите характеристики, които е належащо да се вземат предвид . За всеки модел кола съществува съобразен размер автогуми, най-често написан в нейното ръководство . Задължително разгледайте това упътване и имайте предвид написаните в него размери . Избирането на непасващ за автомобила ви размер автогуми може да донесе няколко неприятни последици при управление, като например прекомерна консумация на енергия , стържене при завиване и т.н.

Товарен и скоростен показател – два индеска , които също са от съществено значение в хода на търсене на автогуми. С какво по-точно се свързват те? Товарният индекс е показател за тежината, която съответната автогума може да издържи . От своя гледна точка пък скоростният индекс улавя до краен предел пределна скорост за дадената автогума. Или казано с други думи , товарният и скоростният показатели информират крайните нива при въртенето на посочените типове и модели автогуми, с които всеки един управляващ е задължен да изпълнява .

Функция – под „предназначение“ разбираме в какви пътни ситуации най-много ще бъдат използвани определените автогуми. Непостоянната обстановка на пътищата е свързана и различаващи се методи и особености от позиция на автогумите. Автогумите, изобретени за управление в градска среда , е хубаво да обещават по-ниска консумация на гориво и максимално къс спирачен път. Ако редовно пътувате по магистрали или други главни пътища, ключови за покупката на автогуми са тяхната издръжливост на високи скорости, идеалното взаимодействие с пътната настилка и идващият от него комфорт при шофиране .

Цена – напълно нормално колкото по-качествени автогуми смятате да поставите на своето превозно средство, толкова по-скъпа цена ще е нужно да платите за тях. Въпреки това набавете си информация хубаво за кой модел автомобил търсите , в какви условия планирате да го шофирате и кой тип особености на автогумите са от безкомпромисна потребност за вас. По този начин ще успеете да реализирате наистина правилното и задоволително за вас съотношение между цена и качество при покупката на автогуми.

Вижте автогуми 1
Вижте автогуми

Летни автогуми

– отговарят идеално на температурните обстоятелства през слънчевия пролетно – летен етап в България . Материалите , от които са направени те, предпазват от изтриване при силни скорости, или пък повреждане поради прекомерно топло време . Поставяйки на колата си летни автогуми, можете да бъдете спокойни, че те ще останат в изрядно състояние за значително дълъг етап на употреба .

Подходящи за всеки сезон автогуми Измислени с идеята да се избегне мъчителната и неприятна за някои водачи на превозни средства замяна на автогумите по два пъти годишно . Въпреки че не са способни нацяло да заместят зимните или летните такива, те комбинират голяма част от характеристиките на двата вида и позволяват запазването на необходимте равнища на сигурност при управление на автомобила. От една страна всесезонните автогуми осигуряват нормалното придвижване на колата през зимата, а от друга – са издръжливи на познатите летни жеги .

Каталог автогуми 2
Каталог автогуми

Зимни възможности за автогуми

– те са създадени да обещаят правилното придвижване на колата в утежнени зимни обстановки , нерядко съдържащи фактори като несухи пътища , снежни навявания и поледици . Знаейки за този проблем разполагат с каучукова консистенция, характерна с нужната гъвкавост при ниски градуси и обещаваща идеалното сцепление с пътната настилка. Зимните автогуми най-често се сменят през октомври или ноември и се махат пролетно време, когато се установи , че студът и виелиците са вече свършили .

Най-добрите на пазара автогуми 3
Най-добрите на пазара автогуми

Различните условия изискват различни автогуми – функция и значимост

Всяко време от годината се определя със индивидуални индивидуалности отнасящи се до климата и метеорологичните условия около нас. И свойствата на автогумите е необходимо безупречно да пасват на случващите се метеорологични условия. Конкретно поради тази перспектива на пазара се представят зимни и летни автогуми. Всеки от двата вида е специализиран да кореспондира на случващото се състояние и пътна обстановка. Естествено има и подходящи за всички сезони автогуми, които до дадена степен събират в себе си преимуществата на зимните и летните видове . Нека да разберем по кое точно се отличават един от друг споменатите видове.

Видове автогуми 4
Видове автогуми

Автогуми – съвети от полза

Съвършено логично след снабдяването с чисто нови автогуми, идва време и за прикачването им към своето превозно средство. Тук отново има няколко полезни процедури, които би било удачно да направите. Информирайте се кои могат да бъдат те в продължението на тези редове :

доверете се на професионалисти – поставянето на автогуми е процес, който е задължително да се извършва само и единствено от монтьори, работещи в професионални сервизи. Не тествайте себе си да осъществявате планове сами , защото всяка лошо монтирана автогума е възможно след това да причини много неприятни злополуки на пътя .

задните автогуми в отлично състояние – задните колела стандартно не са обвързани с волана на автомобила, което превръща сцеплението с пътната настилка доста по-трудно. Затова е добре отзад да бъдат монтирани по-новите или намиращите се в най-добро състояние автогуми гарантиращи максимален контрол върху превозното средство и свеждането до минимум на деликатните ситуации в движението .

Вижте автогуми 5
Вижте автогуми

Насоки след изпълнението на монтажа на автогумите

след монтажа – след поставянето на гумите , не преставайте често да поглеждате състоянието на автогумите. Следете за видими изменения в налягането им, външни белези , усложнения и подобни евентуално непредвещаващи добро ситуации. Ако се изправите пред такива , бързо решете проблема , за да имате безаварийни мерки.

Заповядайте да се запознаете с нашите варианти за автогуми

Обърнете внимание на предложенията на сайта ни и изберете прилягащите автогуми за вашето превозно средство ! Разгледайте и останалите ни предложения:

гуми
Автогуми
зимни гуми
Летни Гуми
калкулатор гуми
евтини гуми
195 65 15
205 55 16
175/65R14
225/45R17
185/65R15
мото гуми
Мото/АТВ гуми

товарни гуми

Разновидности автогуми 6
Разновидности автогуми
Изключително качествени автогуми 7
Изключително качествени автогуми
Намерете най-добрите оферти за автогуми 8
Намерете най-добрите оферти за автогуми
Каталог автогуми 9
Каталог автогуми

Как да улучите съответстващите ви автогуми?
Летни автогуми
Зимни възможности за автогуми
Различните условия изискват различни автогуми – функция и значимост
Автогуми – съвети от полза
Насоки след изпълнението на монтажа на автогумите
Заповядайте да се запознаете с нашите варианти за автогуми


Uncategorized

Leave a Reply